Υγιεινό κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Αυτό το κέικ  είναι τόσο ελαφρύ και αφράτο, που δεν θα πιστεύετε ότι περιέχει χαμηλούς υδατάνθρακες!

Γνωστό και ως κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, φτιάχνεται με μόλις 4 υλικά!

Θα χρειαστείτε:
1  1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλικό γλυκαντικό της επιλογής σας όπως ερυθριτόλη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες προαιρετικά
1/4 φλιτζάνι γλυκαντικό σε άχνη  προαιρετικά

Οδηγίες:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνετε μια φόρμα για κέικ 9 ιντσών και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, τους κρόκους αυγών, το γλυκαντικό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Ενώστε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρετε το μείγμα του κέικ στη λαδόκολλα και από πάνω ρίξτε αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.
Ψήστε το κέικ για 30 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσετε προσεκτικά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με την άχνη.

 

cake

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή thebigmansworld.com