Μπορεί η 12χρονη κόρη μου να ξεκινήσει calisthenics; Θα αναπτυχθεί σωστά;

Αναγνωστήρια του thebody.gr αναρωτιέται αν είναι σωστή επιλογή, να ξεκινήσει η 12χρονη κόρη της calisthenics. Στο ερώτημα απαντά ο Αθανάσιος Δούνιας.

“Η κόρη μου 12 ετών θέλει να ξεκινήσει  calisthenics. Θα βοηθήσει στη σωστή της ανάπτυξη”;

Η απάντηση του ειδικού:

Αγαπητή φίλη μας, το είδος της γυμναστικής αυτής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό, αναβιώνοντας έναν αρχαίο τρόπο εκγύμνασης. Παροτρύνουμε τα παιδιά σ’ αυτό το είδος γυμναστικής, διότι μέσα από αυτό συνδυάζεται κι επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των μυών, η ανάπτυξη της κινητικότητας, η βελτίωση της νευρομυικής συναρμογής, η δυναμική ευλυγισία και η ισορροπία. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με ένα τρόπο ευφάνταστο και διασκεδαστικό προς αυτό.

calisthenics

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα των παιδιών μέσω του παιχνιδιού εμπεριέχει στοιχεία ακροβατικής και φαντασίας. Η ακροβατική και η φαντασία είναι βασικά χαρακτηριστικά της Καλλισθενικής γυμναστικής. Η κόρη σου θα βελτιώσει την ισορροπία και την ευλυγισία της, θα δυναμώσει τον πυρήνα /κέντρο του κορμού της, θα μάθει το σώμα της και τις δυνατότητες του.

Ένα ακόμη στοιχείο που θα αρέσει στην κόρη σου είναι το γεγονός πως δεν θα περιοριστεί απαραίτητα στον κλειστό χώρο ενός γυμναστηρίου. Πάντα με τη σωστή καθοδήγηση η προπόνηση ενδέχεται να γίνει ακόμη και σ’ένα πάρκο ή σε μια παιδική χαρά.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσει; Μοναδικός ‘’εξοπλισμός’’ … η επιμονή, η υπομονή και η συγκέντρωση!

 

Αθανάσιος Δούνιας , Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού (Δ.Π.Θ.) και συνεργάτης της AthensTrainers ®

Πηγή: thebody.gr