Restorative yoga: Child’s Pose

Τι είναι η Restorative yoga;

Η Restorative yoga,μας βοηθά να βρούμε την ψυχική και σωματική μας ισορροπία, εξισορροπώντας το στρες και το άγχος με επιλεγμένες στάσεις (asanas).

Η άσκηση της εβδομάδας! Child’s Pose

Πρόκειται για την πιο «ασφαλή» θέση, που θα νιώσεις ανακούφιση, υποστήριξη αλλά και σύνδεση με την αναπνοή σου. Η πίσω πλευρά του σώματος σου θα διαταθεί «γλυκά» και θα χαλαρώσει η μέση σου. Χρησιμοποίησε yoga blocks και blosters για να πετύχεις την πιο ανακουφιστική θέση. Μείνε για μερικές αναπνοές με το κεφάλι προ τη μία πλευρά και μετά προς την άλλη.

restorative yoga

Μπορείς να δοκιμάσεις και μια πιο δύσκολη παραλλαγή της για να διατείνεις τους ωμοραχιαίους και θωρακικούς μύες. Πρόκειται
για την Child’s Pose with Anjali Mudra με παλάμες ενωμένες.

restorative yoga

 

Τα οφέλη της Restorative yoga

  1. Ενίσχυση της ευλυγισίας. Η restorativeyoga δεν είναι μια τάξη με τελικό στόχο απλά ένα καλό stretching. Είναι μία πρακτική στην οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε τι αλλαγές μπορούμε να βιώσουμε, όταν απελευθερώσουμε την ένταση που συνήθως κρατάμε στο σώμα μας.
  2. Απολαμβάνουμε τα οφέλη της πλήρης και βαθειάς διάτασης. Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι για να έχουμε σωματικά οφέλη πρέπει να “δουλέψουμε” σκληρά. Η ενεργητική πρακτική στην γιόγκα είναι όντως υπέροχη, αλλά σκεφτείτε πόσο μπορούμε να μείνουμε σε μια έντονη διάταση χωρίς να αισθανθούμε ότι οι μύες μας καίνε! Asanas με υποστήριξη στις οποίες μπορούμε να παραμείνουμε για παρατεταμένη διάρκεια, βοηθάν το σώμα να συμμετέχει πλήρως και να μαλακώνει.
  1. Μαθαίνουμε που συσσωρεύουμε το άγχος μας. Οι restorative asanas μας δίνουν την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ένταση που κρατάει το σώμα μας και κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, να μπορέσουμε να μειώσουμε το στρες και την ένταση.
  2. Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας το πιο δυνατό απέναντι σε κρυολογήματα και ιούς.
  3. Εξισορρόπηση της λειτουργίας του νευρικού μας συστήματος, ομαλοποίηση της ροής της ενέργειας στα όργανά μας και ανανέωση των ιστών.
  4. Το μυαλό μαθαίνει να ησυχάζει. Μέσω της restorativeyoga, καλλιεργούμε την υπομονή και εστιάζουμε στην απελευθέρωση του νου.
  5. Θεραπεύει τον συναισθηματικό πόνο. Ακριβώς όπως φροντίζουμε να αποκαταστήσουμε την σωματική δύναμη μετά από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό, έτσι μπορούμε να θεραπεύσουμε και να φροντίσουμε τα συναισθηματικά τραύματα μέσω της θεραπευτικής πρακτικής στην γιόγκα.
  6. Ακολουθεί και συμπληρώνει τη πρακτική του διαλογισμού. Η Restorative yoga αποτελεί μία σημαντική γέφυρα μεταξύ των πιο δυναμικών asanas και του διαλογισμού. Μπορεί να αισθανθείτε ευάλωτοι ή και συναισθηματικά ανήσυχοι κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας στην Restorative yoga. Mην σας φοβίσει αυτό, καθώς είναι και το πιο μαγικό και θεραπευτικό μέρος της διαδικασίας!!

Βαρβάρα Σολομωνίδου

Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®​

Σοφία Παπαγέωργα

Yoga & Pilates Instructor, Personal Trainer, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Follow Us on SocialMedia Instagram/Facebook/Youtube /Twitter and keep up with us! #AthensTrainers #AthensTrainersCulture #AthensTrainersVision #ChangeYourLifeWithUs #pilates #yoga #spi #fitness #wellness #fitnessmotivation #fitnesslifestyle #fitnesslife #fitnessforfun #personaltraining #healthy #strong #healthylifestyle #ultimatepilatesofgreece #instagym #instafitness #instahealthy #instaworkout #training #workout #fit #body #PhysicalCondition #dnafit