Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: criss cross screw

//Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: criss cross screw

Οι fitball είναι θαυμάσιο «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης, την ιδιοδεκτικότητα, την ισορροπία και την προστασία των αρθρώσεων. Ιδανικές για λειτουργική προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρες και με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις το πιο «challenging» πρόγραμμα.

fitball exercises

Το κόστος της δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Οι ασκήσεις με fitball σε «οδηγούν» στο επόμενο επίπεδο.

Η ιδιοδεκτικότητα χρειάζεται μέσα κι έξω από το γυμναστήριο. Σε προφυλάσσει από τραυματισμούς της καθημερινότητας μιας και οι αρθρώσεις είναι πιο σταθερές και οι μύες έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν σε «ξαφνικές» κινήσεις και καταστάσεις.

Όταν βλέπεις αυτές τις τεράστιες fitballs, σκέφτεσαι πόσο διασκεδαστικό είναι να αναπηδάς πάνω της! Πράγματι, αλλά την ίδια ώρα γυμνάζεις όλο το σώμα σου τόσο αποτελεσματικά όσο με την προπόνηση σε συμβατικά μηχανήματα γυμναστηρίου. Επίλεξε το σωστό μέγεθος της fitball και ακολούθησε βήμα-βήμα τη personal trainer της ομάδας AthensTrainers® Φωτεινή Αλεξοπούλου στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Criss cross screw

Η άσκηση της εβδομάδας!

Δυνατή άσκηση για την κοιλιά αλλά και παιχνίδι του μυαλού καθώς είναι σίγουρο ότι στις πρώτες επαναλήψεις… θα λυγίσεις τα γόνατα.
ΑΡΧΙΚΉ ΘΈΣΗ: Παραμένεις ξαπλωμένη με την πλάτη στο στρώμα, το κεφάλι με τον κορμό ψηλά μέχρι το ύψος της κάτω γωνίας της ωμοπλάτης και την μπάλα ανάμεσα στα πόδια.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Οδήγησε με στροφή θώρακα και το δεξί αγκώνα προς το αριστερό πόδι και μετά στην αντίθετη πλευρά διατηρώντας τα πόδια συνεχώς τεντωμένα. Κάνε 2 sets X 30 reps.


• Στρέψε το θώρακα στη στροφή με τους αγκώνες ν’ ακολουθούν την κίνηση
• Διατήρησε το κεφάλι και τον κορμό ψηλά συνέχεια…φαντάσου ότι υπάρχει ένα αυγό μεταξύ των ωμοπλατών που       δεν πρέπει να σπάσει
• Κίνησε ελεγχόμενα τα πόδια σου όσον αφορά το άνοιγμά τους για να μην πέσει η μπάλα

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Η Φωτεινή φοράει ρούχα H&M, παπούτσια Ultra Boost Adidas, στρώμα και Fitball Intersport

Πηγή: Body Magazine, Απρίλιος 2019

By |2019-05-17T12:59:40+00:00Μάιος 17th, 2019|Ασκήσεις|0 Comments