Διάταση πλάτης πάνω στοT-Bow®

Σύνοψη
1. Η υγιής πλάτη είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με: καλή ισορροπία και συντονισμό, δύναμη στο σύμπλεγμα λεκάνης-πλάτης, κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης εντός των ορίων της καμπυλότητας, αυξημένη επίγνωση της ανατομίας του σώματος και θετική διάθεση.
2. Το T-Bow® είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να αναπαράγει το φυσικό κύρτωμα της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, προσφέροντας διορθωτικά οφέλη για άτομα με υπερβολική ή ανεπαρκή λόρδωση. Παρέχει θεραπευτικά αποτελέσματα καθώς βοηθά στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης απλά ξαπλώνοντας πάνω του, καθιστώντας το κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα ασκούμενων.

Κινησιολογική Προσαρμογή στο Οσφυϊκό κύρτωμα : ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην αγορά!
Η ακρίβεια στην αντιμετώπιση της οσφυϊκής λόρδωσης ξεχωρίζει το T-Bow®, το οποίο διαθέτει καμπύλη 40° για το πλαστικό T-Bow® και 50° για το ξύλινο T-Bow®, ικανά να αντέξουν βάρος άνω των 350 kg.

 

 

 

 

3. Η υψηλή αντιδραστικότητα και η ανατομική υποστήριξη του T-Bow® ενισχύουν την κινησιολογική υποστήριξη της πλάτης, αποτρέποντας τους σταθερούς σπονδύλους από βύθιση και επιτρέποντας προσαρμογές της στάσης. Ο συνδυασμός εκτάσεων πλάτης και περιστροφών στο T-BOW® είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.

Ικανότητα Αντίδρασης:
Η εξαιρετική ικανότητα αντίδρασης παρέχει στους προπονουμενους γρήγορη απτική και κιναισθητική ανατροφοδότηση, επιτρέποντας
ακριβείς και γρήγορες προσαρμογές στις στάσεις και τις κινήσεις, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της άσκησης.
Λειτουργική στροφή του επιμήκη άξονα του ποδιού ! 

 

 

Το T-Bow®  έχει καμπυλότητα που μιμείται τη φυσική λόρδωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, με εύρος μεταξύ 30º -60º. Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός (40ºκαι 50º σε έκδοση από πλαστικό και ξύλο αντίστοιχα) προσφέρει διορθωτικά οφέλη για άτομα με υπερβολική ή ανεπαρκή λόρδωση. Για όσους παρουσιάζουν υπερβολική λόρδωση, το να ξαπλώσουν σε ύπτια θέση πάνω στο T-Bow® επαναφέρει τη σπονδυλική στήλη σε κανονική θέση, ενώ για τα άτομα με ανεπαρκή λόρδωση επιτυγχάνει διάταση της σπονδυλικής στήλης με στόχο τη σωστή ευθυγράμμιση.

Η καθιστική ζωή οδηγεί συχνά σε μειωμένη κινητικότητα της οσφυϊκής μοίρας , προκαλώντας στρες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Το να ξαπλώσει κάποιος στο T-Bow® και η ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών βοηθούν στην επανατοποθέτηση των σπονδύλων και δημιουργούν επιπλέον χώρο για τα όργανα στην κοιλιακή περιοχή.

Ο ειδικός ανατομικός σχεδιασμός αποτρέπει την υπερβολική πίεση στους σπονδύλους, καθιστώντας το T-Bow® κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με έντονη έκταση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Έτσι από τη μία υπάρχει διασφάλιση ασφάλειας και σταθερότητας και από την άλλη αρκετής πρόκληση για θεραπευτικά οφέλη.

Το T-Bow®, σε συνδυασμό με ένα στρώμα στο κυρτό μέρος, ενισχύει τη σταθερότητα της πλάτης. Αυτή η ανταπόκριση παρέχει ανατροφοδότηση, επιτρέποντας προσαρμογές στάσης και εξισορρόπηση ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης. Σε αντίθεση με τις πιο μαλακές επιφάνειες, το T-Bow® αποτρέπει τη βύθιση της πλάτης και διευκολύνει τη γρήγορη αναπροσαρμογή της στάσης.

Διάφορες θέσεις στο T-Bow® διευκολύνουν τις ασκήσεις κινητικότητας και τις διατάσεις, με έμφαση στη διάταση της άνω και κάτω πλάτης, στην κάμψη, στις περιστροφές, στις πλευρικές/πλάγιες κινήσεις και τους συνδυασμούς αυτών των κινήσεων. Το T-Bow® παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση κατά την ύπτια θέση, επιτρέποντας τη φυσιολογική κινητοποίηση και διάταση της σπονδυλικής στήλης. Η χρήση του T-Box® βελτιστοποιεί την όλη διαδικασία.

Το κυρτό ανατομικό του σχήμα εμποδίζει τους σταθερούς σπονδύλους να βυθιστούν, προσφέροντας ελαφρά πίεση κινητοποίησης και τμηματική κινητοποίηση. Ο συνδυασμός διατάσεων και στροφών θωρακικής μοίρας στο T-Bow® είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών επιπέδων κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και διάτασης της πλάτης.

Επιπλέον, το T-Bow® επιτρέπει τη βελτιστοποίηση ικανότητας αντίδρασης και στατικής-δυναμικής ισορροπίας σε διάφορες προσαρμογές της στάσης. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων.

 

Με κύριο στόχο την βελτίωση της στάσης, το T-Bow® συμβάλει στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σταθερότητα και γενικά στη συνολική κιναίσθηση σωματικής στάσης, ωφελώντας έτσι όσους προσπαθούν να μειώσουν τον πόνο στη πλάτη.

 

 

 

 

 

By S Bonacina
 www.t-bow.net