Καλέστε μας σήμερα! 6950 614 115|info@athenstrainers.gr

Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: breaststroke prep to aeroplane

//Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: breaststroke prep to aeroplane

Οι fitball είναι θαυμάσιο «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης, την ιδιοδεκτικότητα, την ισορροπία και την προστασία των αρθρώσεων. Ιδανικές για λειτουργική προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρες και με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις το πιο «challenging» πρόγραμμα.

fitball exercises

Το κόστος της δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Οι ασκήσεις με fitball σε «οδηγούν» στο επόμενο επίπεδο.

Η ιδιοδεκτικότητα χρειάζεται μέσα κι έξω από το γυμναστήριο. Σε προφυλάσσει από τραυματισμούς της καθημερινότητας μιας και οι αρθρώσεις είναι πιο σταθερές και οι μύες έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν σε «ξαφνικές» κινήσεις και καταστάσεις.

Όταν βλέπεις αυτές τις τεράστιες fitballs, σκέφτεσαι πόσο διασκεδαστικό είναι να αναπηδάς πάνω της! Πράγματι, αλλά την ίδια ώρα γυμνάζεις όλο το σώμα σου τόσο αποτελεσματικά όσο με την προπόνηση σε συμβατικά μηχανήματα γυμναστηρίου. Επίλεξε το σωστό μέγεθος της fitball και ακολούθησε βήμα-βήμα τη personal trainer της ομάδας AthensTrainers® Φωτεινή Αλεξοπούλου στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

BREASTSTROKE PREP TO AEROPLANE

Η άσκηση της εβδομάδας!

Έτοιμη να πετάξεις ή μήπως να κολυμπήσεις.
ΑΡΧΙΚΉ ΘΈΣΗ: Ξεκουράσου για λίγο σε θέση τραπεζάκι με τη μπάλα κάτω από την κοιλιά σου.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Με εισπνοή ώθησε με τα πόδια και γλίστρησε μαζί με τη μπάλα προς τα εμπρός οδηγώντας το σώμα σου σε μια διαγώνια θέση «πτήσης». Κίνησε τα χέρια σου σε θέση Τ και στη συνέχεια δίπλα στα ισχία. Εκπνοή κι επαναφορά στην αρχική θέση.

ΟΔΗΓΙΕΣ
• Διατήρησε το σώμα σου σε μια ευθεία κατά την έκταση του κορμού
• Ενεργοποίησε όλο το σώμα σου
• Μοναδικά σημεία στήριξης με το έδαφος και τη μπάλα είναι τα δάχτυλα των ποδιών σου και η κοιλιά σου…προσοχή μη «φύγεις» από τη μπάλα δεξιά ή αριστερά

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Η Φωτεινή φοράει ρούχα H&M, παπούτσια Ultra Boost Adidas, στρώμα και Fitball Intersport

Πηγή: Body Magazine, Απρίλιος 2019

By |2019-07-05T19:51:19+00:00Ιούλιος 5th, 2019|Ασκήσεις|0 Comments