Καλέστε μας σήμερα! 6950 614 115|info@athenstrainers.gr

Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: side bend

//Σμιλεμένοι γλουτοί, γραμμωμένη κοιλιά με μια fitball: side bend

Οι fitball είναι θαυμάσιο «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης, την ιδιοδεκτικότητα, την ισορροπία και την προστασία των αρθρώσεων. Ιδανικές για λειτουργική προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρες και με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις το πιο «challenging» πρόγραμμα.

fitball exercises

Το κόστος της δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Οι ασκήσεις με fitball σε «οδηγούν» στο επόμενο επίπεδο.

Η ιδιοδεκτικότητα χρειάζεται μέσα κι έξω από το γυμναστήριο. Σε προφυλάσσει από τραυματισμούς της καθημερινότητας μιας και οι αρθρώσεις είναι πιο σταθερές και οι μύες έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν σε «ξαφνικές» κινήσεις και καταστάσεις.

Όταν βλέπεις αυτές τις τεράστιες fitballs, σκέφτεσαι πόσο διασκεδαστικό είναι να αναπηδάς πάνω της! Πράγματι, αλλά την ίδια ώρα γυμνάζεις όλο το σώμα σου τόσο αποτελεσματικά όσο με την προπόνηση σε συμβατικά μηχανήματα γυμναστηρίου. Επίλεξε το σωστό μέγεθος της fitball και ακολούθησε βήμα-βήμα τη personal trainer της ομάδας AthensTrainers® Φωτεινή Αλεξοπούλου στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Side bend

Η άσκηση της εβδομάδας!

Άσκηση για μέση δαχτυλίδι!

ΑΡΧΙΚΉ ΘΈΣΗ: Σε πλάγια στήριξη πάνω στη μπάλα (με την αριστερή πλευρά), με το δεξί πόδι μπροστά και το αριστερό πίσω (στο άνοιγμα που νιώθεις σταθερή) και τα χέρια λυγισμένα παλάμη πάνω από παλάμη στο μέτωπο.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Με εκπνοή εκτέλεσε πλάγια κάμψη προς το δεξί ισχίο και με εισπνοή επέστρεψε στην αρχική θέση. Μετά την εκτέλεση των επιθυμητών επαναλήψεων, άλλαξε πλευρά. 2 sets X
12 reps σε κάθε πλευρά.

H κίνηση είναι μικρού εύρους…εκτέλεσε τη με έλεγχο.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Η Φωτεινή φοράει ρούχα H&M, παπούτσια Ultra Boost Adidas, στρώμα και Fitball Intersport

Πηγή: Body Magazine, Απρίλιος 2019

By |2019-06-20T18:54:24+00:00Ιούνιος 20th, 2019|Ασκήσεις|0 Comments