Τι μπορεί να φταίει αν πηγαίνω γυμναστήριο και δεν χάνω κιλά;

Έφτασε  το καλοκαίρι, πλησιάζει ο γάμος σου, θες να μπεις στο

αγαπημένο σου παντελόνι ή απλά θες να αλλάξεις τρόπο ζωής. Συνήθως ο στόχος είναι κοινός. Να χάσεις κιλά. Αποφασίζεις λοιπόν να πας γυμναστήριο. Ενθουσιασμένη βάζεις τα καινούρια σου αθλητικά ρούχα και παπούτσια που αγόρασες, πας στο γυμναστήριο και κάνεις ετήσια συνδρομή. Ξεκινάς λοιπόν πολύ δυναμικά κάνοντας aerobic, taebo, spinning, πολλές ώρες ελλειπτικό, διάδρομο κι ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός δεν έχεις χάσει ούτε ένα κιλό.

Κάτι έχει πάει στραβά. Το πιο σημαντικό; Ξέχασες να προσαρμόσεις τη διατροφή σου. Απλά μαθηματικά. Αν παίρνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις θα πάρεις βάρος. Ξεκίνησες λοιπόν γυμναστήριο κι έτρωγες περισσότερο από πριν με τη δικαιολογία ότι γυμνάζεσαι.

Τι μπορείς να κάνεις;

Κάνε 45’ αερόβια άσκηση μέτριας έντασης 3 με 4 φορές την εβδομάδα ώστε να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό των λιπών.

Πρέπει να κάνεις όμως και ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, λάστιχα κ.λπ) για να αυξήσεις το βασικό σου μεταβολισμό. Αυτό θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα να έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πιο ολοκληρωμένη φυσική κατάσταση.

Θα σου πω όμως το σημαντικότερο. Ένα DNAFit test θα σου δείξει και το είδος της προπόνησης που γενετικά είναι προδιαγεγραμμένο για σένα ώστε να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα που σε συνδυασμό με τη διατροφή που θα φτιάξεις με τη βοήθεια κάποιου διατροφολόγου θα μάθεις τι και  πόσο πρέπει να τρως, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και μόνιμο.

Βαγγέλης Σπανουδάκης, Personal Trainer, Συνεργάτης της AthensTrainers® στο πρόγραμμα «Fit SmilingKids»

Πηγή Body Magazine