Ινουλίνη

Η Ινουλίνη είναι πολύ δημοφιλής τελευταία.

Από τη μία συμβάλλει στην καλή πέψη, και από την άλλη είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τι ακριβώς είναι η ινουλίνη;

Πρόκειται για έναν τύπο διαλυτών φυτικών ινών. Συναντάται σε ορισμένα φυτά με σημαντικότερη πηγή το Chicory (κιχώριο, ένα είδος ραδικιού). Τη συναντάμε επίσης στα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, την μπανάνα, την αγκινάρα Ιερουσαλήμ, το σκόρδο, την πικραλίδα, τον ηλίανθο, το πράσο , το σιτάρι, τη βρώμη και τη σόγια.

Δεν διασπάται από το λεπτό έντερο. Αυτό της επιτρέπει να φτάνει στο παχύ έντερο, όπου δρα με ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Η ινουλίνη δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το λεπτό έντερο επειδή είναι φρουκτάνη, αποτελείται δηλαδή από μόρια φρουκτόζης που συνδέονται μεταξύ τους με τρόπο τέτοιο που αποτρέπει την πέψη. Όταν φτάσει στο παχύ έντερο, ενεργεί ως πρεβιοτικό, αποτελεί δηλαδή τροφή για τα καλά βακτήρια του εντέρου.

Τα βακτήρια του εντέρου που «τρέφονται» από την ινουλίνη βοηθούν το σώμα να παραμένει υγιές, καταπολεμώντας τα «κακά» βακτήρια, προλαμβάνοντας τις λοιμώξεις, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγοντας την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

  • Η ινουλίνη βελτιώνει τη γεύση, την υφή και την περιεκτικότητα σε ίνες μεταποιημένων τροφίμων.
  • Έχει μια φυσικά γλυκιά γεύση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσθέσει κάποιο βαθμό γλυκύτητας στα προϊόντα χωρίς να προσθέσει θερμίδες.
  • Μπορεί να προσθέσει κρεμώδη υφή σε συσκευασμένα τρόφιμα και επιδόρπια χωρίς ζάχαρη χωρίς να προσθέτει θερμίδες.
  • Είναι επίσης φθηνή, γεγονός σημαντικό για τους κατασκευαστές τροφίμων.
  • η ινουλίνη μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα, επειδή οι διαλυτές ίνες μπορούν να συγκρατήσουν το νερό. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι
  • Η ινουλίνη μπορεί να είναι χρήσιμη στη διαχείριση του διαβήτη σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, καθώς και να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη όταν λαμβάνεται μαζί με φάρμακα για τον διαβήτη των ασθενών.
  • Η ινουλίνη έχει θετική επίδραση στην απορρόφηση ασβεστίου & μαγνησίου καθώς και στην οστική πυκνότητα.

Τι μπορεί να την επηρεάσει;

  1. Η πτωχή διατροφή
  2. Μη σωστά μαγειρεμένο φαγητό ή σε ασυνήθιστες τροφές
  3. Το στρες
  4. Η λήψη αντιβιοτικών

ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΙΝΟΥΛΙΝΗ 

ινουλίνη

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση στομαχικών διαταραχών. Σύμφωνα με μελέτες, η Μαστίχα συνεισφέρει στην υγιεινή του γαστρεντερικού συστήματος.

Το αγοράσαμε ΕΔΩ