Η γεύση αυτού του κέικ όχι μόνο θα σε απογειώσει αλλά θα σε αναγκάσει να φας και δεύτερο κομμάτι. Μην ανησυχείς όμως γιατί αυτό το κέικ είναι υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες. Απόλαυσέ το λοιπόν χωρίς τύψεις!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 φλ. ελαφρύ λάδι
  • 180γρ. μαύρη σοκολάτα που την λιώνεις (στο μπρίκι) με 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ασπράδια
  • 1/3 φλ. κονιάκ με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 4 μήλα κομμένα, ρίχνεις και λίγο λεμόνι από πάνω για να μην μαυρίσουν

Όπου:

κ.γ. = κουταλάκι γλυκού

φλ. = φλιτζάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμιγνύεις όλα τα υλικά, εκτός από τα ασπράδια και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν
  2. Χτυπάς τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα
  3. Προσθέτεις την μαρέγκα σου στο μείγμα σου και ανακατεύεις ελαφρά με μια μαρίζ
  4. Σε ταψάκι βάζεις αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις τα μήλα. Πάνω από τα μήλα ρίχνεις το μείγμα σου
  5. Ψήνεις στους 200ο C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για περίπου μία ώρα. Στον πάτο του φούρνου σου βάζεις ένα ταψί με νερό. Αυτό είναι χρήσιμο για να βγει το κέικ ζουμερό και γυαλιστερό.
  6. Μόλις ψηθεί, αφήνεις να κρυώσει και απολαμβάνεις χωρίς τύψεις και ενοχές.

κέικ

Διατηρείται και εντός και εκτός ψυγείου

ΚΑΙ

παραμένει το ίδιο νόστιμο!

 

 

Στέλλα Σιδεράτου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος, Pilates Trainer

Πηγή: stellasideratou.blogspot.com