Κέικ με χαρουπάλευρο

Η ιδέα ξεκίνησε όταν θα έπρεπε να κάνω έκπληξη στο γιό μου για τα γενέθλιά του. Το θέμα ήταν ότι και οι δύο μας είμαστε σε διατροφικό πλάνο αποφεύγοντας τη ζάχαρη και πολλά άλλα με σκοπό την Υγεία και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι λοιπόν «πείραξα» μια συνταγή για κέικ βάζοντας χαρουπάλευρο, για να δώσει γεύση σοκολάτας, και μέλι αντί για ζάχαρη.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 βιολογικά αυγά ή ελευθέρας βοσκής

¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο αναμειγμένο με λινέλαιο σε αναλογία 4:1

1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό  εκχύλισμα βανίλιας

20γρμ βιολογική baking powder

2 φλυτζάνια χαρουπάλευρο και 2 φλυτζάνια περίπου αλεύρι ολικής άλεσης (ή και χωρίς γλουτένη)

4 κουταλιές της σούπας μέλι ακακίας

Οδηγίες:

-Ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά και το μέλι. Χτυπήστε τα στη συνέχεια με μίξερ.

-Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, τη baking powder και το εκχύλισμα βανίλιας.

-Ψήστε στο φούρνο για 45’60’ στους 180Ο -200Ο C .

Η συνταγή «αναβαθμίστηκε» μιας και για να γίνει τούρτα έπρεπε να προσθέσω κάποια κρέμα. Αντί για κρέμα διάλεξα φυστικοβούτυρο* με γεύση μπισκότου. Έκοψα με μια ντίζα (μπορείτε και με μεγάλο μαχαίρι) το κέικ ώστε να έχω 2 βάσεις. Πασπάλισα ενδιάμεσα και από πάνω με φυστικοβούτυρο. Στόλισα με φρούτα εποχής, τρίμματα ξηρών καρπών και ράντισα σε μέλι ακακίας!!!! Το κέικ μεταμορφώθηκε σε τούρτα!!!!

carob cake

 

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φουντουκοβούτυρο ή φουντουκόκρεμα. Εγώ χρησιμοποίησα PEANUT ΒUTTER & HAZELNUT CREAM της εταιρείας συμπληρωμάτων IOGENIX. Τα προμηθεύτηκα από το κατάστημα του Βασίλη Πάλλη στη Νίκαια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για όποια απορία.

Καλή επιτυχία !!!

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers