Τι είναι η κουβέρτα βαρύτητας;

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι μια θεραπευτική κουβέρτα υψηλής ποιότητας που αξιοποιεί τη δύναμη της Βαθειάς Απτικής Πίεσης για να ανακουφίσει το άγχος και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Σχεδιασμένη για να ζυγίζει το 10% του σωματικού σου βάρους, η σταθερή πίεση που ασκεί στο σώμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει και να περάσει σε μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης. Οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, τα βλέφαρα βαραίνουν, το μυαλό ησυχάζει.

Για τους ενήλικες ζυγίζει από 7 έως 15 κιλά και η πίεση που ασκεί στο σώμα προάγει τον βαθύ ύπνο, χαλαρώνει από το άγχος και σε απαλλάσσει από το στρες.

Για να αποκτήσει τόσο βάρος, η κουβέρτα είναι χωρισμένη σε πλεκτές κυψέλες στις οποίες τοποθετούνται γυάλινα υποαλλεργικά σφαιρίδια, τόσο ψιλά όσο και οι κόκκοι της άμμου.

Τα γυάλινα αυτά σφαιρίδια διανέμουν το βάρος της κουβέρτας ισόποσα και η αίσθηση στο σώμα είναι απαλή και παραπέμπει σε μια αγκαλιά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας είναι πολλές, γι’αυτό και η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο στο υπνοδωμάτιο. Ας δούμε τις 10 πιο δημοφιλείς από αυτές:

  1. Απαλύνει από το άγχος
  2. Μειώνει τα επίπεδα στρες
  3. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
  4. Καταπολεμά την αϋπνία
  5. Αντιμετωπίζει το σύμπτωμα των ανήσυχων ποδιών
  6. Ανακουφίζει τον πόνο
  7. Καταπολεμά την ινομυαλγία
  8. Βελτιώνει τη διάθεση
  9. Βοηθάει τον αυτισμό και το ADHD
  10. Ενισχύει τη συγκέντρωση

Μπορεί λοιπόν κάτι τόσο απλό όσο να κοιμάσαι με μια βαριά κουβέρτα στο σώμα σου να έχει τόσο σημαντικά οφέλη;

Ναι μπορεί! Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες.