Ανακουφιστείτε από τις μυϊκές κράμπες στα πόδια

Οι κράμπες  των ποδιών χτυπούν συχνότεραστη περιοχή  της γάμπας  και των οπίσθιων μηριαίων και  μπορούν να γίνουν ένας πραγματικός εφιάλτης…. μερικές φορές είναι σαν  να έρχονται από το πουθενά, αλλά μπορούν κάλλιστα να σχετίζονται  με τις κινήσεις σας.

Ανακούφιση  μυϊκής κράμπας:

Διατάσεις
Χαλαρώστε τον πάσχοντα μυ. Σταματήστε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να έχει προκαλέσει τη κράμπα και τεντώστε ελαφρά τον μυ. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μασάζ στον μυ κατά τη διάρκεια ή μετά το τέντωμά σας.

Ενυδάτωση
Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να σταματήσουν οι κράμπες στα πόδια είναι η καλή ενυδάτωση. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσετε τον πόνο , αλλά καταναλώνοντας  νερό ή αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες, θα μπορούσατε να αποφύγετε μια άλλη κράμπα.

Μαγνήσιο
Εάν έχετε τακτικά κράμπες στα πόδια που δεν σχετίζονται με πιο σοβαρή κατάσταση, ίσως θα ήταν ευεργετικό  να προσθέσετε περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή σας. Τα καρύδια και οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου. Οι γιατροί το συνιστούν για ασθενείς με κράμπες στα πόδια.

Συνεχίστε να κινείστε
Εάν αντιμετωπίζετε κράμπες στα πόδια, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περπατήσετε. Αυτό θα στείλει το σήμα ότι οι μυς σας πρέπει να συσταλούν και στη συνέχεια να χαλαρώσουν.

Το διαβάσαμε στο www.healthline.com