Γιατί το λάδι καρύδας είναι υπερτροφή

Το λάδι καρύδας είναι αυτό που έχει τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με το μητρικό γάλα. Είναι εμπλουτισμένο με λιπαρά οξέα που του δίνουν μια μοναδική γεύση καθώς και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Βοηθάει στην ισορροπία των ορμονών, σταθεροποιεί το ζάχαρο και βοηθάει στην διαδικασία της κυτταρικής επούλωσης. Τονώνει τον θυρεοειδή και δεν επιβαρύνει το συκώτι και το πάγκρεας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο μεταβολισμός και μας βοηθάει να κάψουμε λίπος. Επίσης είναι πολύ εύκολο στην πέψη του.

Δυναμώνει και δίνει ευλυγισία στο συνδετικό ιστό, προστατεύει το δέρμα από τα σημάδια της ηλικίας (που δημιουργούνται από τις ελεύθερες ρίζες) και με φυσικό τρόπο μειώνει τις ρυτίδες. Επίσης βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Το λάδι καρύδας στην πραγματικότητα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένων λιπαρών, ωστόσο, κατά μέσο όρο δεν περιέχει κορεσμένα λίπη όπως αυτά που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας ή σε ορισμένα ολόπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Το έλαιο καρύδας δεν έχει γνωστές παρενέργειες. Ωστόσο, αν ακολουθείτε μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, μία συνήθης αντίδραση θα είναι η διάρροια. Έτσι, λοιπόν καλό θα είναι να μην ξεκινήσετε αμέσως με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας. Μοιράζοντας μέσα στη μέρα τη συνιστώμενη ποσότητα και αυξάνοντάς της σταδιακά θα αποφύγετε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες.