Let’s Bootcamp now!

Υπήρχε πάντα σαν training concept.Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στο AthensTrainers Fitness Forum 2010 από το Training Team της εταιρείας AthensTrainers και από τότε πραγματοποιείται οργανωμένα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την Αθήνα και τη Χαλκίδα.

bootcamp 1Τι είναι όμως το Bootcamp ?

Είναι μορφή προπόνησης ,που ονομάζεται έτσι γιατί έχει χαρακτήρα στρατιωτικής, ομαδικής εκπαίδευσης . Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και τρέξιμο και διαλειμματική προπόνηση και έτσι με τον πιο ευχάριστο τρόπο βοηθά τους ενδιαφερόμενους να εντάξουν τη γυμναστική στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

 

 Ο εξοπλισμός

Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι παγκάκια, κορμοί δέντρων, ρόδες . Συνήθως χρησιμοποιούμε ασκήσεις με το βάρος του σώματος (push ups,  έλξεις σε μονόζυγο )suspension training, medicine ball drills power bags,  σκάλα επιδεξιότητας , balance boards ,kettlebells power ropes,  λάστιχα, αλτήρες ,steps semiballs (dynaso , bossu )σχοινάκια, εμπόδια, κώνους και γενικά λειτουργικές ασκήσεις συνδυασμένες με δρομικές  ή με παιχνίδια που προϋποθέτουν ανταγωνισμό.  Η προπόνηση Bootcamp προάγει την ομαδική προσπάθεια, το συναγωνισμό και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε και να ξεπεράσουμε τα όριά μας ώστε μέσα από μία άσκηση που συνδυάζεται με παιχνίδι να γυμνάσουμε πολλές μυϊκές ομάδες και να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

bootcamp 2Τα αποτελέσματα

  • μείωση σωματικού λίπους
  • βελτίωση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας
  • βελτίωση της εκρηκτικότητας της ταχύτητας και της ευλυγισίας
  • ενδυνάμωση του κορμού

 

Τον ιούνιο στις εκδηλώσεις  Wellness Weekends  on the Beach  του περιοδικού  fitness & spa στις παραλίες  Balux & La Cabana παρουσιάστηκε το Bootcamp με απίστευτη συμμετοχή και διαφέρουν από τον κόσμο

 

 

 

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara

Πηγή: Fitness & spa τεύχος 25