Μάθημα Μπαλέτου…μέρος 5ο

Όταν πρόκειται για το παιδί σου θέλεις το καλύτερο. Η ηλικία 4-8 ετών είναι η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσει preballet μαθήματα η κόρη σου.

Τι έχει το μπαλέτο που αρέσει σε όλους; Την χάρη, την ισορροπία, την άνεση με την οποία κινούνται οι χορευτές στη σκηνή.

Η μικρή Νίκη (7,5 χρόνων) έχει ξεκινήσει αυτή τη χρονιά μαθήματα μπαλέτου και δασκάλα της είναι η Φωτεινή
Αλεξοπούλου. Ξεκίνησε ντροπαλή…

Πρώτες προσπάθειες για ισορροπία στο ένα πόδι και passé… «πολύ νωρίς ακόμα μικρή μου… μυτούλα στο γόνατο και προσπάθησε να το ανοίξεις πλάγια…όμως διατήρησε το υπόλοιπο σώμα ψηλό και το λαιμό μακρύ, ωμοπλάτες προς τα κάτω. Χέρια; Μην τ’ αφήνεις χαλαρά» συμβουλεύει η δασκάλα.

«Ας βάλουμε μουσική και ας κινηθούμε στο χώρο. Προσπάθησε ό,τι κι αν κάνεις, να έχεις κίνηση σε κάθε σημείο του σώματος σου. Είσαι έτοιμη; Ξεκινάμε…

 

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer, Seminar & Conference Lecturer, Pilates Master Trainer “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of Pilates Method Alliance (PMA),  Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner of AthensTrainers®

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΏΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΜΟΝΤΕΛΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, YOGA & PILATES INSTRUCTOR, ΣΥΝΕΡΓΆΤΙΔΑ ΤΗΣ ATHENSTRAINERS®
ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ

Η Φωτεινή και η μικρή Νίκη φορούν  Dancedreams, Vicky Zorba. 

Πηγή: The Body Magazine τεύχος 47