Μάθημα Μπαλέτου…μέρος 3ο

Όταν πρόκειται για το παιδί σου θέλεις το καλύτερο. Η ηλικία 4-8 ετών είναι η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσει preballet μαθήματα η κόρη σου.

Τι έχει το μπαλέτο που αρέσει σε όλους; Την χάρη, την ισορροπία, την άνεση με την οποία κινούνται οι χορευτές στη σκηνή.

Η μικρή Νίκη (7,5 χρόνων) έχει ξεκινήσει αυτή τη χρονιά μαθήματα μπαλέτου και δασκάλα της είναι η Φωτεινή
Αλεξοπούλου. Ξεκίνησε ντροπαλή…

Μαθαίνοντας την 1η θέση χεριών και ποδιών: Πέλματα στο πάτωμα, ενωμένες φτερνούλες και μυτούλες προς τα έξω όσο περισσότερο γίνεται… αποτέλεσμα στροφής των ισχίων… χέρια χαμηλά μπροστά από το σώμα με δάχτυλα σχεδόν να ακουμπούν. Στρογγυλά χέρια με κάμψη στους αγκώνες. Στήθος έξω… ώμοι πλάγια και κάτω. Το κέντρο σταθερό.

Μαθαίνοντας τη 2η θέση χεριών με 1η θέση ποδιών και ψηλά στις μυτούλες: Η δασκάλα Φωτεινή οδηγεί τα χέρια της μικρής Νίκης ανοιχτά στα πλάγια λέγοντας της να φανταστεί ότι αγκαλιάζει τον ήλιο και ταυτόχρονα θέλει να φτάσει ψηλά στον ουρανό ανεβαίνοντας στους μυτούλες των ποδιών. «Αγκώνες λίγο πιο κάτω από τους ώμους και καρποί ελάχιστα κάτω από τους αγκώνες» διορθώνει η Φωτεινή, «διατήρησε τις φτέρνες ενωμένες και δώσε κίνηση προς τα εμπρός Νίκη, τεντωμένα τα πόδια στα γόνατα και όλη την εσωτερική γραμμή των ποδιών ενεργοποιημένη».

«Στήθος έξω, κλειστά πλευρά, ώμοι χαμηλά και μακρύς λαιμός» αυστηρή ακούγεται η δασκάλα «και δεν ξεχνάμε τις
φτερνούλες να είναι ενωμένες… σου ξέφυγαν, κράτησε το κέντρο σου ενεργοποιημένο αλλιώς θα χάσεις την ισορροπία σου».

To be continued…..

 

 

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer, Seminar & Conference Lecturer, Pilates Master Trainer “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of Pilates Method Alliance (PMA),  Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner of AthensTrainers®

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΏΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΜΟΝΤΕΛΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, YOGA & PILATES INSTRUCTOR, ΣΥΝΕΡΓΆΤΙΔΑ ΤΗΣ ATHENSTRAINERS®
ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ

Η Φωτεινή και η μικρή Νίκη φορούν  Dancedreams, Vicky Zorba. 

Πηγή: The Body Magazine τεύχος 47