Personal Training: Συνέντευξη Με Μία Ειδικό

Δεν χρειάζεται να είσαι η Madonna, η Gisele ή έστω κάποια λαϊκή αοιδός με κοιλιακούς «φέτες» προκειμένου να επιλέξεις το personal training για να κρατήσεις άψογη τη φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης έχει πλέον γίνει αρκετά δημοφιλής και στη χώρα μας, αφού τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά και της επιθυμίας τους να γυμναστούν εκεί που αυτοί θέλουν, μόνοι ή με την παρέα τους ή σε μια ομάδα, στράφηκαν στην προσωπική προπόνηση.

personal-training

Το miss μίλησε με τη Βαρβάρα Σολομωνίδου, μία από τις πρωτοπόρους personal trainers και ιδιοκτήτρια του «Athens Trainers», και έλυσε τις όποιες απορίες μπορεί κάποιος να έχει γύρω από αυτό το exclusive είδος γυμναστικής.

Πώς ξεκίνησαν όλα Βαρβάρα;
Από την παιδική μου ηλικία λάτρευα τον αθλητισμό. Όταν αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον αθλητισμό και γενικά με το fitness, είδα από πολύ νωρίς την ανάγκη για personal training. Την εποχή εκείνη ο όρος «personal training» ακουγόταν ουτοπικός, πόσο μάλλον η επαγγελματική ενασχόληση με τον τομέα…

Στην Ελλάδα γυμναζόμαστε; Εμπιστευόμαστε εύκολα έναν personal trainer ή είμαστε ακόμη λίγο επιφυλακτικοί;
Οι Έλληνες γενικά γυμνάζονται και έχουν φτάσει στο άλλο άκρο, δηλ. να εμπιστεύονται οποιονδήποτε αυτοαποκαλείται personal trainer. Το personal training χρειάζεται όχι μόνο εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και πλήρη ταύτιση με το/τη γυμναζόμενο/η.

Ακριβώς επειδή το personal training χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, οργανώσαμε την εταιρεία «Athens Trainers», όπου όλοι οι συνεργάτες μας είναι έμπειροι εξειδικευμένοι επαγγελματίες τόσο στα προγράμματα που πρέπει να φτιάξουν αποκλειστικά για τις ανάγκες του/της κάθε γυμναζόμενου/ης, όσο και για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν. Επιπροσθέτως οι personal trainers μας πλαισιώνονται από συνεργάτες στο χώρο του wellness, όπως γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι και άλλοι, ούτως ώστε να παρέχεται πλήρης υποστήριξη σε κάθε γυμναζόμενο. Οι καλύτερες προπονήσεις γίνονται στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, ή με στοιχειώδη εξοπλισμό που έχει πάντα μαζί του ο κάθε trainer της εταιρείας μας.

Μπορούμε να το κάνουμε με τις φίλες μας;
Βεβαίως.

Πηγή: miss.gr