“Pilates for kids” stories

Pilates for kids………. ένας ευφάνταστος, δημιουργικός και συνάμα παιχνιδιάρικος τρόπος ξεκινά για να προσελκύσει παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών να γυμναστούν διασκεδάζοντας.

pilates kids
Λίγο πριν τη καθαρά Δευτέρα και η ιστορία ξεκινά με τους μικρούς καρναβαλιστές που κοιμούνται βαθιά(αναπνοή) μέχρι να προβάλλει ο ήλιος , να μπει απ τα παράθυρα , να τους ενοχλήσει καθώς πέφτει στα μάτια τους (γυρίζουν το κεφάλι δεξιά-αριστερά),να τεντωθούν(μακραίνουν χέρια και πόδια) ,να γυρίσουν ο ένας στον άλλο και να τεντωθούν παρέα (κάθονται σε εδραία θέση με τα πόδια σε διάσταση ,πέλματα ενωμένα , πιάνουν τα χέρια και κινούνται εμπρός –πίσω εναλλάξ forward bend/seesaw,rolldown & stretch) και τέλος να σηκωθούν και να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους μέσα στο δάσος για να φτάσουν στη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιού.


Περπατούν στο δάσος(περπάτημα ο ένας πίσω απ τον άλλο) , μυρίζουν τις ευωδιές του(αναπνοή),κόβουν λουλούδια (εκτελούν καθίσματα ,κόβουν κουκουνάρια απ’ τα δέντρα(ακροστασία, πηδηματάκια).
Συναντούν γέφυρες (κάνουν shoulder bridge),περνούν από κάτω τους ,διασχίζουν λόφους (κάνουν downward dog),πηδούν πάνω από μικρούς βράχους (χρωματιστά πλακάκια στο έδαφος).


Συναντούν χελώνες στην άκρη της λιμνούλας (ξαπλώνουν σε πρηνή θέση αντικριστά και χαιρετιούνται -swan preparation),κάνουν το μπάνιο τους (swimming και σε ύπτια θέση ,χέρια ,πόδια ,κεφάλι ψηλά κοιλιακοί), κουνιούνται σαν βάρκες……
Μα τι ωραία που περνάνε ..!!!
Πρέπει να συνεχίσουν και μάλιστα γρήγορα …έχουν καθυστερήσει ..εμπρός μαρς…τζόκινγκ ,στροφές σε μονοπάτια, χαμηλές στοές ,πλάγια βήματα ,περάσματα πάνω από μεγάλους βράχους (χέρια στο έδαφος ,ένα πόδι ψηλά διαδοχικά).

Επιτέλους ….έφτασαν …..έκαναν μεγάλη και πολύπλοκη διαδρομή ,πρέπει να ξαποστάσουν λίγο πριν ξεκινήσουν να ανεβαίνουν στα στολισμένα άρματα (ξαπλώνουν σχηματίζοντας ανθρώπινη κοτσίδα και αναπνέουν).


Κάπως έτσι πέρασαν 50 λεπτά διασκεδαστικής άσκησης με την υπόσχεση να επαναληφθεί
Καλές Απόκριες!
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/394878/13000-mikroi-karnavalistes-kai-sokolatopolemos-tin-kyriaki-stin-patra-eikones-vinteo

Χριστίνα Νικολιά Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ , Pilates Instructor- AthensTrainers Ultimate Pilates System ® ,Συνεργάτης της AthensTrainers®