Εκπαιδευτικό σεμινάριο Pilates & Εγκυμοσύνη

Η AthensTrainers® διοργανώνει σεμινάριο Pilates & Εγκυμοσύνη.

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας, οπότε η έγκυος δεν είναι άρρωστη, ούτε πάσχει από κάποια ασθένεια ώστε να κινείται , να φέρεται ή και να την αντιμετωπίζουν ως ασθενή. Μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι και πριν εφόσον δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που αποτελεί και απαγόρευση. Αλλά για όλα αυτά θα πρέπει να συμβουλευτεί κατά πρώτον τον προσωπικό της γυναικολόγο και κατά δεύτερον τον ίδιο της τον εαυτό. Ο γιατρός της με βάση τα αποτελέσματα των μηνιαίων εξετάσεων  μπορεί να προτρέψει ή να αποτρέψει την έγκυο από διάφορες δραστηριότητες κ.α.

Πρώτος μας στόχος σε ένα πρόγραμμα Pilates είναι να δώσουμε στην γυναίκα που εγκυμονεί ένα ασκησιολόγιο που με ασφάλεια θα μπορεί να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι γυναίκες που γυμνάζονταν πριν την εγκυμοσύνη μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός κατά την κρίση του γιατρού τους. Όσες όμως είναι αγύμναστες καλό θα ήταν να προσέξουν το πρώτο τρίμηνο της κύησης και να ξεκινήσουν μετά, κάτι που συνιστάται μιας και πρέπει η έγκυος να υποστηρίξει το σώμα της (λόγω των καθημερινών επιβαρύνσεων και των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό της).

Δεύτερος στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα pilates, που να μπορεί να εκτελέσει η έγκυος παντού, με τα ελάχιστα βοηθήματα και να είναι ασφαλές.

Επιπλέον ενότητες που θα διδαχθούν:

۰Μεταβολές που επέρχονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Αντενδείξεις για την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Τι πρέπει να γνωρίζει ο γυμναστής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σεμινάριο εκπαίδευσης PILATES & PREGNANCY

Το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου «Pilates & Εγκυμοσύνη» έχει 3 ενότητες, ασκήσεις 1ου τριμήνου, ασκήσεις 2ου & 3ου τριμήνου και συμβουλές για την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη.

Υλικό εκπαίδευσης:

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα  folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη PILATES & PREGNANCY με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις Σεμιναρίου PILATES & PREGNANCY: 

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Programme Level I Certification

Βεβαιώσεις παρακολούθησης:

Την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης PILATES & PREGNANCY του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Ημερομηνία: 14/3/20 , 10:00 – 15:00

Τοποθεσία: Ιερά Οδός 307, Ιεράπολη Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Εισηγήτρια: Σολομωνίδου Βαρβάρα

 

εγκυμοσύνη

Περισσότερες πληροφορίες:  ultimatepilatessystem.gr