Sit-ups with a dumbbell

Η άσκηση της εβδομάδας!

Αρχική θέση

Ξεκινήστε σε ύπτια θέση (ανάσκελα) με τα πόδια σας λυγισμένα και  πέλματα στο στρώμα στο άνοιγμα της  λεκάνης. Κρατήστε ένα ζευγάρι αλτήρες ή έναν αλτήρα στα χέρια σας (όπως στην φωτογραφία) κάθετα πάνω από τους ώμους σας.

Εκτέλεση

Με εκπνοή και ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς μύες εκτελείτε sit-up και ´ερχεστε σε καθιστή θέση με χέρια να οδηγούνται προς τα επάνω. Σημαντικό είναι να αισθανθείτε πως ρολάρετε την σπονδυλική σας στήλη για να σηκωθείτε.

Επαναφορά 

Επαναφορά προς τα κάτω με τον έλεγχο των κοιλιακών και πάλι με αίσθηση του να ρολάρει η σπονδυλική στήλη ολοκληρώνοντας με τους αλτήρες πάνω από τους ώμους σας.

 Προσοχή:

Να εκτελείτε αργά και να γλιστράτε την πλάτη σας όταν  κάνετε sit up και όταν επαναφέρετεσχηματίζοντας ένα C με τον κορμό σας. Τέλος τα χέρια τεντώνουν ψηλά στην καθιστή θέση με ίσια την πλάτη και διατηρούν σταθερό το άνοιγμά τους.

 

Εξοπλισμός :

Ο αλτήρας είναι ένα κομμάτι του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην προπόνηση με ελεύθερα βάρη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ή σε ζεύγη (ένα για κάθε χέρι). Άλλα μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι tonic balls,medicine ball ή και ένα μεγάλο δίσκο ελεύθερων βαρών.  

Kοιλιακοί μύες :

Οι κοιλιακοί μύες (ABS) παρέχουν την κίνηση και την υποστήριξη στον πυρήνα του σώματος . Η βαθύτερη και πιο κοντά στην σπονδυλική στήλη εκγύμναση των κοιλιακών  που μας προσφέρει η άσκηση,  συμβάλλει στην καλύτερη  στάση του σώματος και επιδρά σημαντικά για την υγεία του κορμού σας.

Δημούτσος Ευάγγελος, Personal Trainer, Συνεργάτης της AthensTrainers®

Επιμέλεια κειμένου Βαρβάρα Σολομωνίδου

Photos: tone-and-tighten.com