Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Fit Smiling Kids”

Fit smiling kids…Όταν η άσκηση συναντάει το παιχνίδι!!! Παιδική απασχόληση μέσα κι έξω από το νερό!!!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις των παιδιών περιορίζουν την ανάγκη των μικρών μας φίλων για κίνηση και παιχνίδι. Εμείς ως πρεσβευτές της φυσικής δραστηριότητας σκοπό έχουμε την δημιουργία έξυπνων, ευχάριστων, αθλητικών προγραμμάτων με παιγνιώδη χαρακτήρα. Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων, η ανάπτυξη της κιναισθητικής αντίληψης, η διατήρηση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας των παιδιών.

H ομάδα της AthensTrainers® δημιούργησε το πρόγραμμα/σεμινάριο “Fit smiling kids” με 3 θεματολογίες:

  • PILATES 4 KIDS
  • ΑΣΚΗΣΗ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ/SPI 4 KIDS
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Μπορείτε να επιλέξετε όποια θεματολογία σας ενδιαφέρει ή και όλες μαζί.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες:

PILATES 4 KIDS

Οι ασκήσεις pilates μπορούν ν’ αλλάξουν “αμφίεση” και να προσαρμοστούν σ’ ένα πρόγραμμα για παιδιά με βασικά συστατικά το παιχνίδι και την διασκέδαση!

Τα παιδιά διαβάζουν πολλές ώρες, αναπτύσσονται απότομα και υιοθετούν στάσεις που επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη. Οι ασκήσεις pilates μπορούν να εισαχθούν στο γενικό πρόγραμμα εκγύμνασής τους υπό τη μορφή παιχνιδιού, ώστε να μη θεωρείται “καταναγκαστικό έργο” αλλά να έχει χαρακτήρα διασκέδασης. Η ομάδα εκπαιδευτών του συστήματος ATHENSTRAINERS® ULTIMATE PILATES SYSTEM®  έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα pilates, που εκτελείται από ζευγάρια, και βασίζεται στο μιμητισμό, την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό!!!

Το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου Pilates 4 Kids περιλαμβάνει 45 συνασκήσεις, με μια περιγραφή ιστορίας/παρομοίωση κίνησης, ώστε τα παιδιά να έχουν ήδη μια εικόνα στη σκέψη τους. Τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο σε ζευγάρια, σε διάφορες θέσεις, πλευρές κι επίπεδα. Εκτελούν αντίθετης διεύθυνσης κινήσεις ή κινούνται προς την ίδια διεύθυνση σαν καθρέπτης.

ΑΣΚΗΣΗ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ/SPI 4 KIDS

Στόχος: η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών υλοποιώντας  ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων συνδυάζοντας τες με κλασικό και σύγχρονο παιχνίδι.

Ενότητες Σεμιναρίου

  • Βασικές κινητικές δεξιότητες και εφαρμογή
  • Οργάνωση ομαδικού τμήματος
  • Ασφάλεια
  • Ιδέες για εξοπλισμό
  • Ιδέες για ομαδικά αθλητικά παιχνίδια

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ενότητες Σεμιναρίου

  • Παιχνίδι και κολύμπι στην παραλία/πισίνα
  • Ασκήσεις στο νερό
  • Οργανώστε τα παιδιά
  • Παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό

Παροχές

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα  folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων, πλήρη εκπαιδευτική ύλη με φωτογραφίες .

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

Την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης.

Εισηγητές

Βαρβάρα Σολομωνίδου, Γρηγόρης Δόγκας

Ημερομηνία διεξαγωγής

15/3/20

Ώρες 10:00 -19:00

Τοποθεσία

Ιερά Οδός 307, Ιεράπολη Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6950614115 / info@athenstrainers.gr