Οι σωστές κινήσεις μετά την προπόνηση

Ωραία λοιπόν τελειώσαμε την προπόνησή μας και τώρα τι κάνουμε;….Πάντως δεν παίρνουμε τη πετσέτα και τη τσάντα μας και φεύγουμε….Η σωστή προπόνηση εκτός ότι θέλει σωστή προετοιμασία πριν από αυτή, απαιτεί και μια σωστή μετέπειτα διαδικασία για να ολοκληρωθεί.

 

Και να λοιπόν τι χρειάζεται να κάνουμε:

  • Χαλαρώνουμε πέντε με δέκα λεπτά…έτσι για να «έρθει η καρδιά στη θέση της»….με λίγα λόγια, να κατέβουν οι ρυθμοί στα φυσιολογικά όρια….δίνουμε όλη μας τη δύναμη κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά τη καρδιά τη ρωτάμε;

  • Κάνουμε stretching….το ξέρω ότι το βαριέστε….αλλά δεν μπορεί να μου θέλετε μπρατσάκια και τετρακέφαλους φουσκωτούς και να αποφεύγετε το stretching….όπως και να το κάνουμε οι μύες του σώματός μας το χρειάζονται….αν το αποφεύγουμε θα έχουμε στο μέλλον προβλήματα που θα μας ταλαιπωρούν….είναι και θέμα κινητικότητας βλέπετε….
  • Πίνουμε μπόλικο νεράκι….όχι ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν πίνουμε….το μπουκαλάκι με το νερό είναι πάντα ο σύντροφός μας…..

  • Εννοείται ότι αλλάζουμε ρούχα οπωσδήποτε….αυτό είναι αυτονόητο και δε θα το σχολιάσω…
  • Και μετά από ένα μισάωρο απ΄το τέλος της προπόνησης τρώμε….το στομάχι δεν πρέπει να μένει άδειο πολλές ώρες. Το πολύ σε ένα δίωρο αφότου έχετε τελειώσει τη προπόνηση σας θα πρέπει να φάτε….πάντως όχι γλυκά ή σουβλάκια…μερικοί θεωρούν ότι θα τα «κάψουν» με την επόμενη προπόνηση….ίσως γι΄αυτό δεν βλέπουν αποτελέσματα στο σώμα τους….χρειαζόμαστε σωστή διατροφή….και γι΄αυτό συμβουλευόμαστε το διαιτολόγο  μας….

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®