Βοτανική σούπα με προσαρμογόνα βότανα για τόνωση του ανοσοποιητικού

Μια σούπα για αναζωογόνηση, ανάρρωση ή βαθιά ανοσολογική προστασία. Μην διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε τοπικά και εποχιακά συστατικά που εσείς αγαπάτε.

Τι το διαφορετικό έχει λοιπόν και γιατί σας την προτείνουμε.

Τα βότανα και τα μανιτάρια που προσθέτουμε ονομάζονται προσαρμογόνα και η χρήση τους προορίζεται στο να μας επαναφέρουν στην ισορροπία είτε αυτό σημαίνει να μας «ανεβάσουν» ή να μας καλμάρουν.

Αυτή η σούπα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την μετάβαση των εποχών όπως από το φθινόπωρο στον χειμώνα ή από τον χειμώνα στην άνοιξη ώστε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας.

σούπα

Τι θα χρειαστούμε

•  1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

• 1 πιπέρι καυτερό ή το βρώσιμο αιθέριο τσίλι (προεραιτικά και τα 2)

• 4-6 σκελίδες σκόρδου (καλός παλιός μας φίλος, για να αποτρέψει ιογενείς λοιμώξεις αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αντιφλεγμονώδες)

• 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 8 φλιτζάνια νερό

• 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη

• 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

• 1 χούφτα από φαρμακευτικά μανιτάρια, όπως maitake, shiitake, ή αγαρικό *αφού τα μουλιάσουμε

• 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ,

• 1-2 κουταλάκια του γλυκού ρίζα ginseng

• 1 κουταλιά της σούπας Adaptogenic μανιτάρι σε σκόνη όπως το γανόδερμα

• 1κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας ρίζα αστράγαλου

• 2 κομματάκια γλυκόριζα (προεραιτικό)

Αλάτι και πιπέρι στην δοσολογία που μας αρέσει.

Εκτέλεση:

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το τσίλι (αν είναι φρέσκο), το σκόρδο, τα καρότα και το κρέας ή το κοτόπουλο που επιλέξαμε στο λάδι μας (και σε σησαμέλαιο μπορούμε)

• Αμέσως πριν καραμελωθούν, προσθέτουμε το νερό.

• Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια( που έχουμε αφήσει 15 λεπτά σε ζεστό νερό να ενυδατωθούν και φυσικά το νερό τους) και το τζίντζερ. Τα βότανα που έχουμε επιλέξει σε σκόνες μπαίνουν αργότερα στη μέση της σιγοβρασης (γανόδερμα). Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε τα βότανα σε κομμάτια όπως το τζίνσενγκ και τον αστράγαλο.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ή δύο ώρες. Για ποικιλία, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά (όπως φρέσκα κρεμμύδια, καλαμπόκι, μάραθο κ.λπ.) και την επιλογή σας με πρωτεΐνες ή φύκια.

• Μετά από 1,5-2 ώρες, κλείνουμε την κουζίνα μας και αφήνουμε την σούπα να «ξεκουραστεί» . Εδώ μπορούμε να βάλουμε και φρέσκα βότανα όπως όπως κόλιανδρος, φασκόμηλο, βασιλικό tulsi κα. Κλείνουμε το καπάκι για να γίνει η εκχύλιση και αυτών των βοτάνων και έτοιμη!

Απολαύστε την αμέσως!

Ενισχύουμε την ενέργειάς μας, βελτιώνουμε την λειτουργία της μνήμης του εγκεφάλου αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενισχύουμε την σωματική αδυναμία, λόγω παρατεταμένης ασθένειας, τραυματισμού και εξάντλησης, ηρεμούμε το μυαλό μας, το νευρικό σύστημα και το άγχος, αυξάνουμε τη λίμπιντο, ρυθμίζουμε το σάκχαρο στο αίμα και υποστηρίζουμε την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Καλή επιτυχία!

Το διαβάσαμε ΕΔΩ