Δύο μόνο υλικά χρειάζεσαι προκειμένου να φτιάξεις αυτό το γευστικό παγωτό και να το απολαύσεις χωρίς τύψεις και ενοχές.

Θα χρειαστείς:

  • Μπανάνες ώριμες
  • Μέλι θυμαρίσιο
  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ τεμαχίζεις δύο μπανάνες και τις βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον οκτώ έως δώδεκα ώρες.

Την επόμενη μέρα το πρωί, χτυπάς τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μούλτι και προσθέτεις 2 κοφτά κ.σ. μέλι θυμαρίσιο και μερικές σταγόνες από το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) για να γίνει πιο έντονο κίτρινο το χρώμα της μπανάνας.

σπιτικό παγωτό

Πότε μπορείς να το απολαύσεις;

Μπορείς να αντικαταστήσεις το απογευματινό σου γεύμα με 1 κ.σ. αυτό το απολαυστικό και υγιεινό παγωτό

Όπου: κ.σ. = κουταλάκι σούπας

Την παραπάνω συνταγή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε φρούτο π.χ. φράουλες, καρπούζι, κεράσι κλπ.

 

 

Στέλλα Σιδεράτου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος, Pilates Trainer

 

Πηγή: stellasideratou.blogspot.com