Γνωρίστε το “Staramaki”

Το «staramaki» (από τις λέξεις «σιτάρι» και «καλαμάκι») αποτελείται από το ίδιο το στέλεχος του σιταριού και είναι ένας τρόπος με τον οποίο πίνανε και οι Μεσοποτάμιοι την μπύρα τους χιλιάδες χρόνια πριν για να αποφύγουν το κατακάθι που είχε εκείνο το ποτό μέσα. Μια ομάδα εθελοντών από το Κιλκίς συνεργάζεται αυτό τον καιρό με παραγωγούς, φορείς και επιχειρήσεις ώστε σύντομα να διατεθεί σε επαγγελματίες αλλά και απλούς καταναλωτές ένα προϊόν που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει μια διάδοχο κατάσταση για τα πλαστικά καλαμάκια.

staramaki

Το πλέον σημαντικό πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας των εθελοντών, είναι πως ό,τι συμβεί εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό. «Την αλυσιδωτή διαδικασία που θα αφορά την προμήθεια με καλαμάκια και την ανταλλαγή με υπολείμματα καφέ θα την ξεκινήσουμε από το Κιλκίς φέτος. Η υπόλοιπη Ελλάδα θα λάβει την πρώτη παρτίδα διάθεσης προϊόντων, κλειστού κύκλου αξιολόγησης, γύρω στον Ιούλιο» δήλωσε ο κ. Κάμπερης ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM». «Το Staramaki δε θα λανσαριστεί «από κάποια εταιρεία που θα επιδιώξει να ωφεληθεί αποκλειστικά».

Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

www.greenagenda.gr