Τα καλύτερα βότανα για υγιή και γερά μαλλιά

Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βότανα για να

 θρέψουν το τριχωτό της κεφαλής και να πετύχουν την ανάπτυξη ισχυρών και υγειών μαλλιών. Ο κατάλογος των βοτάνων που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για το σκοπό αυτό είναι εκτενής. Εδώ θα αναφέρουμε  μερικές από τις καλύτερες επιλογές…

Αλόη: Τα ένζυμα στην αλόης διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα που μπορεί να φράξει τους θύλακες των τριχών. Η γέλη της αλόης είναι επίσης μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα.

Ο βασιλικός είναι πλούσιος σε μαγνήσιο. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ως βάλσαμο, ο βασιλικός λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες, ενισχύει την τρίχα και βελτιώνει την κυκλοφορία στους θύλακες της τρίχας.

Τα άνθη καλέντουλας είναι πλούσια σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το λάδι καλέντουλας που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής προάγει την ανάπτυξη ισχυρότερων τριχών αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και κυκλοφορία στους θύλακες των τριχών.

Το έλαιο τζιντζερόριζας αυξάνει την κυκλοφορία στους θύλακες  της τρίχας, προάγοντας την ισχυρότερη και ταχύτερη ανάπτυξη. Η τζιντζερόριζα  είναι επίσης αντισηπτική και ενυδατική.

Λεβάντα: Το λάδι της Lavandula είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και αντισηπτικό. Το λάδι λεβάντας διεγείρει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Το διαβάσαμε στο www.naturallivingideas.com