Water Sports

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το πως να επιλέξετε το κατάλληλο θαλάσσιο σπορ για εσάς και τους φίλους και πως μπορείτε να προφυλαχθείτε από τυχόν κινδύνους!

Jet ski:
Οι χρήστες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους η θαλάσσιου μοτοποδήλατου.
Οι επιβαίνοντες για πρώτη φορά πρέπει να εκπαιδεύονται από τους υπευθύνους για τις τεχνικές λειτουργίας και τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης ενός θαλάσσιου σκούτερ και να γίνεται και μια δοκιμαστική “βόλτα”υπό την άμεση επίβλεψη του υπεύθυνου.

Ιστιοσανίδα:
Η χρήση τους επιτρέπεται από άτομα άνω των 16 ετών καθώς και από άτομα που δε γνωρίζουν κολύμβηση.
Το άτομο που επιβαίνει στην ιστιοσανίδα θα πρέπει φέρει κατάλληλη ειδικής κατασκευής ατομική σωσίβια ζώνη για την προσωπική του ασφάλεια

Θαλάσσιο Ποδήλατο:
Η κυκλοφορία τους θα πρέπει να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από την ακτογραμμή και επίσης καλό θα ήταν να μην κυκλοφορούν όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς επίσης πριν από την ανατολή και μετά τη δύση του ηλίου.

Θαλάσσιο Σκι.
Το θαλάσσιο σκι είναι ένα είδος διασκέδασης το οποίο μπορεί να απολαύσει η οικογένεια μαζί. Παρόλα αυτά η έλλειψη τεχνικής και το χαμηλό σωματικό βάρος μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες ατυχήματος για τα παιδιά.
Οι αρχάριοι θα πρέπει να κάνουν σκι σε περιοχές περιφραγμένες, με ήρεμα νερά χωρίς άλλους χρήστες σε κοντινή απόσταση, ενώ σε νερά κρύα, συνιστάται η χρήση στολής και ακόμα και σε νερά θερμότερα συνιστάται η χρήση γιλέκου για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμών.

Η θάλασσα όσο τέλεια κι αν είναι, πάντα κρύβει κινδύνους . Και αυτή στην φύση υπάγεται, επομένως χρειάζεται  προσοχή και  μέτρο.

Μάνος Βροντζάκης, Personal Trainer, Συνεργάτης της AthensTrainers®

Πηγή: www.safewatersports.gr