Χειμερινή κολύμβηση

Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι η χειμερινή κολύμβηση και φαίνεται πως σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη του θαλασσινού νερού στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Χειμερινή κολύμβηση

Η Αττική  αποτελεί ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος το μπάνιο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται, πέρα από όρεξη και ελεύθερο χρόνο, είναι μια σχετικά καλή μέρα χωρίς πολύ αέρα και υπερβολικό κρύο.

Κάνοντας μια βόλτα στην ακτογραμμή των Νοτίων προαστίων της Αθήνας, μπορείτε να συναντήσετε πολλούς φανατικούς κολυμβητές, οι οποίοι αψηφώντας την παγωμένη θάλασσα κολυμπούν για ώρα.

Η χειμερινή κολύμβηση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως, καθώς δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη σωματική διάπλαση και δεν έχει όριο ηλικίας. Η μοναδική προϋπόθεση, για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στη χειμερινή κολύμβηση είναι να έχετε κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερα σε περίπτωση που πάσχετε από μυοσκελετικές ή καρδιαγγειακές παθήσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών από τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού.

Για όσους δε το έχουν τολμήσει αποτελεί ίσως μια τρέλα ή παράξενη συνήθεια, για όσους πάνε αποτελεί στάση ζωής. Πέραν από τις ευεργετικές ιδιότητες της κολύμβησης, που λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους, το μπάνιο το χειμώνα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

winter swimming

Επίσης, στις άδειες και χωρίς φασαρία(και ομπρέλες!) παραλίες μπορείτε να έχετε ένα καλό διάλειμμα χαλάρωσης, ενώ το πιο δροσερό νερό τονώνει το σώμα. Τέλος, οι παραλίες είναι πολύ πιο καθαρές από ό,τι είναι το καλοκαίρι.

Πηγές:

www.atticacoast.gr

www.cretanbeaches.com