Συμβουλές για τη σωστή παιδική διατροφή

Παιδική Διατροφή

Ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί τους γονείς είναι η διατροφή του παιδιού τους. Η παιδική διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού και στην καλύτερη σωματική αλλά και ψυχική υγεία.

Στο μυαλό των παιδιών όμως….

Τα περισσότερα παιδιά είναι λογικό να δείχνουν προτίμηση στα ανθυγιεινά τρόφιμα, καθώς η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, αλατιού, λιπαρών και συντηρητικών που περιέχουν, τα κάνουν «ακαταμάχητα». Επειδή όμως οι καλές συνήθειες χτίζονται από νωρίς, κάντε τα παιδιά να αγαπήσουν τις υγιεινές τροφές, ώστε με τις επιλογές τους να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και να χτίσουν έναν γερό οργανισμό.

Παρακάτω θα αναφερθούμε στην σωστή παιδική διατροφή :

Τα φρούτα δεν είναι το καλύτερό τους;

Βάλτε τα φρούτα σε εμφανές σημείο. Τα παιδιά καταναλώνουν πιο εύκολα φρούτα, όταν τα βλέπουν μπροστά τους συχνά και μπορούν να τα πιάσουν μόνοι τους. Επίσης, ετοιμάστε πολύχρωμες φρουτοσαλάτες. Αν χρειαστεί, αυξήστε τον πειρασμό προσθέτοντας λίγο μέλι ή λίγη λιωμένη σοκολάτα!

παιδική διατροφή 1

Δεν δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στα λαχανικά και τα όσπρια;

Ανακαλύψτε σε ποια λαχανικά δείχνουν προτίμηση και βρείτε εναλλακτικούς τρόπους να τα βάλετε στη διατροφή τους. Φτιάξτε παστίτσιο με φακές αντί για κιμά, στον πουρέ πατάτας προσθέστε καροτάκι, σέλινο, ακόμα και κολοκυθάκι ή μελιτζάνα! 

παιδική διατροφή 2

Το ψάρι ούτε που να το βλέπουν;

Δοκιμάστε να βάλετε το ψάρι ακόμη και σε burger. Μη διστάσετε να προσθέσετε κέτσαπ, μαγιονέζα ή ό,τι άλλο προτιμάνε τα παιδιά.

Ζητάνε συνέχεια σουβλάκια, πίτσες και burgers;

Ακόμα και αυτά μπορούν να γίνουν υγιεινά, αρκεί να ετοιμάζονται στο σπίτι, με υλικά που επιλέγετε οι ίδιοι. Προσπαθείστε να αυξάνετε την ποσότητα των λαχανικών που τους βάζετε, ώστε να τα μετατρέπετε σε πραγματικούς «θρεπτικούς θυσαυρούς»!

Και να θυμάστε: τα παιδιά μιμούνται όλες τις συνήθειες των γονιών τους, πόσο μάλλον την διατροφή τους. Έτσι είναι πιο πιθανό να φάνε ότι τρώει ο μπαμπάς και η μαμά, γι’ αυτό δείξτε το καλό παράδειγμα και αφήστε τα παιδιά να σας ακολουθήσουν!

παιδική διατροφή 3

 

 

Το διαβάσαμε στο fytro.com.gr

Μπορείτε να βρείτε θέματα σχετικά με την διατροφή πατώντας εδώ